Tietoa

Sivuston nimi

jormasostessa2Miksi sivuston nimi on doktriini.fi? Doktriini tarkoittaa oppijärjestelmää, joka voi olla luonteeltaan tieteellinen, filosofinen tai uskonnollinen.

Sivuston nimen historia on kuitenkin paljon arkisempi: Aikoinaan perustamalleni – ja sittemmin lakkauttamalleni – konsultointi- ja tutkimusyhtiölle oli löydettävä vapaana oleva, jämerä nimi. Siitä nimi doktriini.

Nimi on otettu uudestaan käyttöön tälle sivustolle, jossa tarkastelen vapaasti ajan ilmiöitä – ehkäpä arkielämän, filosofian, tieteen ja uskonnon kautta.

Doktriini.fi-palvelut on osa ennu oy:tä (Ytunnus 2309683-4 YTJ). Doktriini on virallinen, rekisteröity aputoiminimi.

valtioneuvosto_selvitys

Nykyiset työtehtävät

Olen toiminut pitkään kansalaisjärjestöissä ja korkeakoulumaailmassa kehitys-, tutkimus- ja johtotehtävissä. Nyt toimin tutkijana ja erityisasiantuntijana doktriini.fi-palveluissa.

  1. Tutkimustyössä ohjelmassa on ollut ja on näinä vuosina sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus, kunta ja kolmas sektori -tematiikka ja mm. järjestötutkimus.
  2. Strateginen kehitystyö. Olen osallistunut erilaisten yhteisöjen strategiakehitystyöhön julkisella (mm. yksi ministeriö) ja järjestöpuolella.
  3. Selvitystöitä olen tehnyt aikoinaan kahdeksan ministeriön yhteishankkeessa ja tein syksyllä 2016 kahden muun henkilön kanssa selvityksen muutosvalmennusjohtamisesta sosiaali- ja terveysministeriölle ja valtiovarainministeriölle. Toukokuussa valmistui selvitystyö suurelle suomalaiselle kaupungille. Olin puheenjohtajan roolissa mukana THL:n hankkeessa, jossa tehtiin suunnitelma ongelmapelaamisen ehkäisystä ja hoidosta.
  4. Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen tulevaisuuden toimijoiden konseptointityössä olen yhteistyössä useiden julkishallinnon ja kolmannen sektorin toimijoiden kanssa.
  5. Luentopalveluja valikoiden ja harkitusti mm. ykköskohdan teemoista ja tulevaisuuskysymyksistä.

CV:ni pääpiirteet löytyvät LinkedInin linkin kautta (Tietoa -> LinkedIn).

Jorma Niemelä

_JAN8849 – Kopio