Alustapalvelu Socialalle vahva liikkeellelähtö Itä-Suomessa

Itä-Suomessa alkaa Alustapalvelu Socialan hallinnoima Yhteisen hyvän alusta -hanke, joka tarjoaa järjestötaustaisille sote- palvelutuottajille kilpailukykyä ja innovaatio-osaamista vahvistavaa muutostukea ja koulutusta.

Hankkeessa kehitetään yhdessä alueen järjestöjen kanssa asiakasarvoa lisäävä ja palvelujen laatua sekä tuottavuutta vahvistava palvelualusta. Tavoitteena on tukea vertaisoppimista ja vahvistaa yhteistä palvelutuotantoa. Kaksivuotinen hanke toimii Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan alueella.  

”Parhaimmillaan tästä kokonaisuudesta syntyy järjestöjen yhteinen, alustatalouden mukainen organisoitumistapa ja toimintamalli, jolla parannetaan järjestötaustaisten palvelutuottajien valmiuksia ja sopeutumiskykyä toimintaympäristön muutoksessa.” visioi Alustapalvelu Socialan toimitusjohtaja Maarit Hirvonen.

maarit ja hanna
Hanna Hauta-aho ja Maarit Hirvonen

Socialan kumppanina ja osatoteuttajana hankkeessa toimii Diakonia-ammattikorkeakoulu, jolla on osaamista vastaavanlaisista hankkeista ja vahvaa näyttöä sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmän kehittämisestä. Tärkeässä roolissa ovat myös Pohjois-Karjalan maakunta- ja soteuudistuksen valmistelutiimi, Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä ja Pohjois-Savon liitto. Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen rahoittama hanke on osa Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 Suomen rakennerahasto-ohjelmaa.

Jussi ja Markku (2)
Hallituksen jäsen Jussi Suojasalmi ja puheenjohtaja Markku Virkamäki

Socialan hallituksen puheenjohtaja Markku Virkamäki pitää tärkeänä, että hankkeen toimenpiteet näkyvät palvelujen tuottavuudessa, tuloksellisuudessa, vaikuttavuudessa ja laadussa.

”Vahvistamalla järjestötaustaista palvelutuotantoa, edistetään arvolähtöisten palveluiden lisäksi myös alue- ja paikallistaloutta”, toteaa Markku Virkamäki.

Alustapalvelu Sociala Oy toimii yhteiskunnallisena, yleishyödyllisenä ja voittoa tavoittelemattomana yrityksenä tukien järjestöjen palvelutuotannon menestymistä sosiaali- ja terveysalalla.

Sen kantaosakkaita ovat SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry, Vanhustyön keskusliitto ry, Vanhus- ja lähimmäispalvelujen liitto Valli ry, Kehitysvammaisten Palvelusäätiö, Suomen Mielenterveysseura ry, Sovatek-säätiö ja Mielen ry.

Lisätietoja: www.sociala.fi

Diak
Diakonia-ammattikorkeakoulu on valtakunnallinen hyvinvointialan korkeakoulu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s