SOSTE Socialaan: Järjestöt vahvistavat yhteistyöllään arvolähtöistä palvelutuotantoa

Maarit H
Toimitusjohtaja Maarit Hirvonen

Alustapalvelu Sociala Oy:n kantaosakkaiksi on liittynyt SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry, Vanhustyön keskusliitto ry, Vanhus- ja lähimmäispalvelujen liitto Valli ry, Kehitysvammaisten Palvelusäätiö, Suomen Mielenterveysseura ry, Sovatek-säätiö ja Mielen ry.

kaikki logotSociala Oy kokoaa järjestöjä yhteistyöhön edistääkseen ja varmistaakseen arvolähtöistä palvelutuotantoa. Yhtiö toimii yhteiskunnallisena, yleishyödyllisenä ja voittoa tavoittelemattomana yrityksenä tukien järjestöjen palvelutuotannon menestymistä sosiaali- ja terveysalalla.

Sociala Oy:n toimitusjohtaja Maarit Hirvonen on tyytyväinen vahvojen keskusliittojen kantaosakkuuksista.

– On ilo huomata, että nämä merkittävät toimijat näkevät Socialan työn järjestötaustaisen palvelutuotannon vahvistamisessa tärkeäksi. Rakennamme yhdessä palvelualustaa sote- ja kasvupalveluja tuottaville järjestöille sekä tarjoamme koulutusta ja muutostukea, Maarit Hirvonen sanoo.

”Uusien avauksien aika on nyt!”

Knaapi
Johtaja Anne Knaapi

Tuorein kantaosakas SOSTE ry on valtakunnallinen kattojärjestö, joka kokoaa yhteen yli 200 sosiaali- ja terveysalan järjestöä sekä useita kymmeniä muita toimijoita.

– Järjestöjen palveluita on koottava yhteen ja tehtävä näkyväksi. Digitaalisilla alustoilla ja niitä käyttävillä palveluekosysteemeillä on tässä ratkaiseva rooli. Järjestöjen odotetaan ottavan paikkansa tasavertaisena kumppanina sosiaali- ja terveydenhuollon kehittämisessä. Uusien avauksia aika on nyt, toteaa SOSTE:n johtaja, varapääsihteeri Anne Knaapi.

Järjestöillä on oma paikkansa sote-asiakkaan vaihtoehtojen ja vaikuttavien palvelupolkujen turvaajana monituottajamallissa. Kansalaisten sekä alue- ja paikallistalouden kannalta on tärkeää, että alueelliset ja paikalliset järjestöt sekä niiden yhtiöt menestyvät sosiaali- ja terveyspalveluissa.

Sociala innostaa järjestöjä palvelutuotantonsa kehittämiseen ja toivottaa järjestöt tervetulleiksi mukaan verkostoon.

Lisätietoja

  • Maarit Hirvonen, toimitusjohtaja, matkapuhelin 050 562 3403, email maarit.hirvonen@sociala.fi
  • Hanna Hauta-aho, matkapuhelin 040 501 8751, email hanna.hauta-aho@sociala.fi

j NiemeläKommentti

 

 

 

SOSTE Suomen sosiaali- ja terveys ry:n päätös liittyä Socialaan on merkittävä. STEA-rahoitteisena se ei ole voinut tukea palvelutuotantoa kilpailuneutraliteetin vuoksi.

Kun taas Alustapalvelu Sociala Oy keskittyy vain ja ainoastaan järjestöjen palvelutuotantoon, järjestökentän kokonaistilanne selkiytyy. Silti tarvitaan jatkuvaa keskustelua ja vuoropuhelua hyte-toimintojen ja sote-palveluiden välillä.

Tätä vuoropuhelua SOSTEn päätös vahvistaa.

Nyt SOSTE ja Sociala voivat toimia rinta rinnan tunnustettuina toimijoina.

Jorma Niemelä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s