Sote-järjestelmän itsessään oltava palveluohjaava

UUTINEN – Oulussa pohdittiin 13. marraskuuta sitä, miten kunnalliset ja maakunnalliset palvelut kohtaavat tulevaisuudessa kaikkein heikoimmassa asemassa olevat ihmiset.  Salillinen asialle omistautunutta väkeä innostui sellaiseen keskusteluun, että kaikille ei edes riittänyt puheenvuoroaikaa.

Muutosjohtaja Sinikka Salo korosti, että pelkät palvelut eivät aina riitä:

– Monia palveluja käyttävä tarvitsee usein rinnallakulkijaa.

sokran yleisöPaneelikeskustelussa korostettiin, että ratkaisu ei ole palveluohjaajien armeijassa vaan että palveluohjaus on työote, jota kaikkien tulisi toteuttaa ja tietojärjestelmien tukea.

Palveluiden järjestämisessä on rakennettava osallisuuden mahdollisuuksia. Järjestöillä on suuri merkitys arkea lähellä olevien palveluiden tuottamisessa. Seurakuntien diakoniatyön merkitys nousi esiin monissa puheenvuoroissa.

Tilaisuuden järjestäjä, Sosiaalisen osallisuuden edistämisen koordinaatiohanke Sokra tuottaa osallisuustietoa hankkeille, ministeriöille, rahoittajille, päättäjille sekä muille osallisuustyötä tekeville.

Sokra koordinoi ja tukee Euroopan sosiaalirahaston toimintalinjan 5 hankkeita, jotka edistävät sosiaalista osallisuutta ja torjuvat köyhyyttä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s