Tutkimus: Valtaosa suomalaisista arvostaa yksityisen terveyspalvelun kotimaisuutta

 

Huono ilmapiiri_tutkimuskuva [Recovered]

Kotimaisuus ja läpinäkyvyys ovat yksityisten terveyspalveluiden ehdottomia valttikortteja kuluttajien silmissä, selviää Suomalaisen Työn Liiton Made by Finland -tutkimuksesta. Jopa 85 % näkee kotimaisuuden lisäävän palvelun haluttavuutta. Saman verran arvostetaan myös yksityisten terveyspalveluiden tuottajien liiketoiminnan läpinäkyvyyttä.

Suomalaisen Työn liiton teettämän Made by Finland -tutkimuksen mukaan suomalaiset kuluttajat todella arvostavat terveyspalvelujensa kotimaisuutta: peräti 85 % vastanneista kertoo, että suomalaisuus lisää erittäin tai melko paljon palveluntuottajan haluttavuutta, kun kyseessä on yksityisten terveyspalveluiden valitseminen.

Kiinnostava lisä on se, että useampi kuin joka kolmas suomalainen (36 %) näkee myös perheyrittäjyyden lisäävän palvelun houkuttelevuutta.

”Olemme ylpeitä näistä tutkimustuloksista. Kotimaisuus on meille vahva erottava tekijä, ja se on tärkeää niin asiakkaillemme, lääkäreillemme kuin hoitohenkilökunnallemme. Aavassa työskenteleville kotimaisuus lisää merkityksellisyyttä omassa työssä, asiakkaille taas on tärkeää, että maksamme verot Suomeen. Tästä saamme jatkuvasti hyvää palautetta. Yrityksellämme on tarina ja omistajillamme kasvot”, Lääkärikeskus Aavan toimitusjohtaja Raija Tapio sanoo.

Toinen yksityisten terveyspalveluiden valintaan merkittävästi vaikuttava seikka on liiketoiminnan läpinäkyvyys: jopa 85 % tutkimukseen vastanneista kokee, että palveluntuottajan taustojen tunteminen ja liiketoiminnan läpinäkyvyys lisäävät halukkuutta hakeutua palveluiden pariin.

”Tiedämme tutkimustemme mukaan myös sen, että palvelun työllistävä vaikutus on nykypäivänä merkittävä ostokriteeri kuluttajalle”, Lausala jatkaa.

Tutkimustiedot perustuvat Suomalaisen Työn Liiton tilaamaan Made by Finland -kampanjatutkimukseen. Taloustutkimuksen tekemä kyselytutkimus toteutettiin helmikuussa 2017 ja siihen vastasi 2 219 18–79-vuotiasta suomalaista.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s