Valtioneuvosto asetti avustusasioiden neuvottelukunnan

UUTINEN – Valtioneuvosto on asettanut sosiaali- ja terveysministeriön (STM) yhteyteen sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustusasioiden neuvottelukunnan sekä neuvottelukunnan erillisen arviointi- ja avustusjaoston toimikausiksi 16.4.2017 – 15.4.2021. Neuvottelukuntaa johtaa Tuija Brax ja jaostoa Raimo Vistbacka.

Avustusehdotuksen valmistelu ja avustusten valvonta, seuranta ja maksatus siirtyivät vuodenvaihteessa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskukseen (STEA). STEA toimii STM:n yhteydessä, mutta on silti itsenäinen viranomainen. Nyt ensimmäistä kertaa asetettu arviointi- ja avustusjaosto ottaa kantaa STEAn tekemään avustusehdotukseen.

tuija_brax
Tuija Brax

Avustusasioiden neuvottelukunnan tehtävänä on antaa sosiaali- ja terveysministeriölle lausuntoja avustustoiminnan yleisistä linjauksista ja strategisista suuntaviivoista. Neuvottelukunnassa on tarkoitus saada järjestöjen ääni kuuluviin. Neuvottelukunta myös kehittää ja arvioi avustuspolitiikkaa ja järjestötoimintaa. Avustusasioiden neuvottelukunta koostuu sosiaali- ja terveysjärjestöjen ehdottamista henkilöistä. Näin järjestöjen ääni tulee kuuluviin neuvottelukunnassa.

Avustusasioiden neuvottelukuntaa tulevat johtamaan puheenjohtajana Suomen Sydänliiton toiminnanjohtaja Tuija Brax ja varapuheenjohtajana Kuurojen Palvelusäätiön toimitusjohtaja Pekka Räsänen. Jäseninä on tusinan verran järjestöihmisiä.

Puolueeton arviointi- ja avustusjaosto

Arviointi- ja avustusjaosto ottaa kantaa avustusehdotuksiin. Lisäksi jaosto voi tehdä arviointeja avustettavien järjestöjen toiminnasta.

Raimo-Vistbacka_800x450
Raimo Vistbacka

Jaoston jäsenet eivät saa olla työsuhteessa tai muissa sidossuhteissa avustusten hakijoihin. Näin arviointi- ja avustusjaosto takaa avustustoiminnan puolueettomuuden.

Arviointi- ja avustusjaoston puheenjohtajaksi valtioneuvosto nimitti valtiopäiväneuvos Raimo Vistbackan ja varapuheenjohtajaksi partneri Pia Pohjan.

Jäseninä toimivat etuuspäällikkö Tuula Ahlgren, dosentti Jorma Niemelä, professori Ossi Rahkonen, kehittämispäällikkö Airi Partanen ja professori Mikko Niemelä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s